lördag 12 september 2009

för att kunna skriva måste jag älska mitt namn

Jag har köpt två nya blommor och gått ut i over-knee-strumporna jag aldrig använt för att det mina lår är "för tjocka". Trams tänkte jag i eftermiddags och tog på mig dom när jag skulle till bengans.

När de nya blommorna kom in i lägenheten insåg jag att jag behövde plantera om de gamla. Något jag inte ägnat en tanke förut. Nu kändes det plötsligt bra att stå där med jord på fingrarna och bordet golvet stolen. Som om jag tog hand om mig själv samtidigt. När jag lossade alla rötter var det var mina rötter jag tog fram i ljuset och gav ny jord och näring.

Man måste växa upp och bete sig som en vuxen. Jag gjorde det idag genom att bjuda till lite och ta ett glas vin tillsammans med grannarna. En gest av fred från två föredetta stridande parter. En ny höst, börjar om på noll.

Allt börjar om, nya liv startas, jag är omgiven av världens finaste människor. På bara en vecka känner jag att jag har börjat skapa ett liv jag länge längtat efter. Allting handlar om val, om att ha ramar och om att veta sitt värde.

Dagens skiva

(Titeln är från Susan Sontags dagböcker)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar